Skip to content

Stage Online Webredacteur

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandStages

Functieomschrijving

Jij bent een enthousiaste HBO student en op zoek naar een leuke, interessante en leerzame meewerkstage voor 4 tot 5 dagen per week. Vind je het leuk om bezig te zijn met (online)communicatie, content marketing en schrijven? Dan bieden wij jou een leerzame stage bij een van de snelst groeiende online bedrijven: Talpa eCommerce.

Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder!Ooit was de kassa bij de ingang de enige plek waar je een toegangskaartje voor een pretpark, dierentuin of evenement kocht. Talpa eCommerce heeft hier met haar unieke veilingsmechanisme verandering ingebracht en is uitgegroeid tot de grootste internationale data-driven e-commercespeler binnen Nederland en België.

Waar kom je terecht en wat zijn jouw werkzaamheden?

Als Online Webredacteur ben je onderdeel van het content team van Talpa eCommerce. Je schrijft teksten en bewerkt afbeeldingen voor VakantieVeilingen, ActievandeDag en SlaJeSlag. Van dagjes uit tot overnachtingen en van producten tot online cursussen; het hoort er allemaal bij.


Als stagiair leren we je conversiegericht en creatief te schrijven en ondersteun jij het content team bij het opmaken van alle product pagina’s en social media posts. Je zorgt er samen met het team voor dat onze klanten goed geïnformeerd zijn en dat ze mee willen bieden op onze veilingplatformen of om aankopen willen doen bij ActievandeDag.


Kortom: we zoeken een duizendpoot met affiniteit én talent voor schrijven.

Een dag als Stagiair Online Webredacteur?

"Wanneer je aankomt start je je computer op en kijk je samen met je collega’s welke veilingen en deals er vandaag geschreven moeten worden. Vervolgens check je je mail en werk je die bij. Hierna kun je beginnen. Je schrijft de tekst, bewerkt het beeld in Photoshop en stuurt de pagina naar 1 van je collega’s ter check. Tijd voor koffie! Je gaat met de lift naar de 7e en geniet samen met je collega’s van je drankje en het uitzicht op Amsterdam.


Rond 10.30 is het tijd voor de content meeting. We bespreken kort het weekend en hoe het met iedereen gaat. En we doen een rondje updates van de week ervoor. Wat ging er goed en waar kun je nog wat hulp bij gebruiken?

Na de lunch ga je verder met verschillende veiling- en dealpagina’s voor ActievandeDag, VakantieVeilingen en SlaJeSlag. Je hebt er samen met het team voor gezorgd dat de planning af is, yeah!"


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een leerzame stage bij een van de succesvolste eCommerce organisaties van Nederland;
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven;
 • Kennismaking met alle afdelingen van de organisatie;
 • Een veelzijdige, afwisselende plek met jonge, enthousiaste collega's (ook veel stagiairs!);
 • Elke vrijdagmiddag supergezellige borrels, pingpong-battles en leuke bedrijfsuitjes;
 • Een stagevergoeding van € 400 bruto per maand (o.b.v. 40 uur per week);
 • Het betreft een full-time (32-40 uur per week) stageplek voor tenminste 5 maanden;
 • Op kantoordagen een uitgebreide lunch en goede koffie;
 • Gratis deelname aan de Talpa eCommerce Health Club (niet verplicht natuurlijk);
 • Een stage op een centrale plek in Amsterdam, een paar tramhaltes vanaf Centraal Station.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je hebt een conversiegerichte en creatieve pen en kan toveren met woorden binnen onze tone of voice;
 • Jouw teksten verleiden onze (potentiële) klanten om tot aankoop van ons mooie assortiment over te gaan. Je wilt de lezer altijd inspireren, entertainen en informeren;
 • Je beoordeelt of de afbeeldingen binnen ons beeldbeleid vallen en de juiste kwaliteit hebben;
 • Je bent flexibel, proactief en zelfstandig;
 • Je beschikt over goede communicatie vaardigheden en werkt graag samen;
 • Beheers je nog niet alles? Daar kunnen we je gewoon bij helpen! Als je maar leergierig bent.


Word Stagiair!

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Stagiair Online Webredacteur? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop 'solliciteer nu' jouw CV en motivatiebrief en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team!


Heb je nog vragen over de functie of de procedure? Mail dan naar recruitment@emesa.nl.


Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie: check onze company website www.emesa.nl of onze labels www.vakantieveilingen.nl, www.vakantieveilingen.be, www.vavabid.be, www.actievandedag.nl, www.actievandedag.be, www.gowinit.de en www.slajeslag.nl.

of