Skip to content

Key Accountmanager

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandSales & Buying

Functieomschrijving

Dé commerciële dealmaker in de vrijetijds- en reissector; dat ben jij! Als key-accountmanager bij Talpa eCommerce in Amsterdam benut jij iedere kans om commerciële win-winsituaties te creëren en te benutten voor ons en onze partners. Zo bouw je mee aan het succes van onze sites Vakantieveilingen, SlaJeSlag en ActievandeDag. Langetermijnrelaties zonder de commerciële kortetermijndoelstellingen uit het oog te verliezen; dat is jouw goal.

Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder!
Ooit was de kassa bij de ingang de enige plek waar je een toegangskaartje voor een pretpark, dierentuin of evenement kocht. Talpa eCommerce heeft hier met haar unieke veilingsmechanisme verandering ingebracht en is uitgegroeid tot de grootste internationale data-driven e-commercespeler binnen Nederland en België.

Waar kom je terecht en wat zijn jouw werkzaamheden?


Wij zijn een datagedreven e-commercespeler in de vrijetijds-, retail- en reissector. Met VakantieVeilingen, SlaJeSlag en ActievandeDag maken we online shoppen leuker en spannender. En met VavaBid in België en GoWinIt in Duitsland zijn we ook internationaal actief.


Jij bent namens ons de eerste contactpersoon en de preferred partner van grote strategische accounts in het domein vrijetijdsbesteding. Denk aan dierentuinen en pretparken, sauna’s, theaters en concertzalen. Je beheert de accounts en bouwt duurzame relaties op met zowel bestaande als nieuwe key-accounts. Hoe je dat doet? Vanuit consultative selling zoom je in op de behoeftes van onze klanten. Je biedt ze een passend antwoord op basis van mogelijkheden als veilingen of speciale deals. Dit doe je samen met de category en labelspecialisten. Zo optimaliseer en verbreed je het aanbod op onze platforms. Steeds weer vind jij de balans tussen opbrengsten, volume en het consumentenvoordeel.


Je gaat aan de slag in een energiek team met vijf salescollega’s en 1 sales manager. Het key account team is samen met strategisch category management verantwoordelijk voor de contracting en uitbreiding van het assortiment op onze verschillende platformen. De lijnen zijn kort en iedereen is makkelijk benaderbaar, ook leden van de directie. Er is veel ruimte voor humor, we helpen elkaar graag én we dagen elkaar uit. We zijn gevestigd in een groot, modern pand aan het Rietlandpark. Een mooie plek met veel restaurants en cafés in de buurt, die bovendien prima bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:

Om de salesstrategie anno 2023 naar het volgende niveau te brengen, is Talpa eCommerce ter versterking op zoek naar een daadkrachtige Key Account Manager, met een (groot) netwerk in de vrijetijds- en reissector.


 • Je bent commercieel verantwoordelijk voor het gehele salestraject met bestaande én nieuwe partners;
 • Je werkt aan het opbouwen van duurzame relaties met zowel bestaande als nieuwe key accounts zonder daarbij de commerciële korte-termijn doelstellingen uit het oog te verliezen;
 • Je bent in staat om de juiste wensen/uitdagingen op te halen (en met data te onderbouwen), evaluaties te voeren en te vertalen naar win-win-win situaties;
 • Je bent commercieel verantwoordelijk voor een aantal subcategorieën binnen het Travel & Leisure en Horeca Team;
 • Je definieert gezamenlijk met partners doelstellingen voor een strategisch partnership;
 • Je bent intern en extern het aanspreekpunt voor partners en belangrijke stakeholders.


Een dag als Key Accountmanager? 

Jouw werkweek? Die is goed gevuld en nooit hetzelfde als de vorige of de volgende. Het enige vaste moment is de teamreview op maandagochtend. Jullie bespreken dan de resultaten van vorige week en formuleren actiepunten voor de komende dagen. Je gaat ook om tafel met de category specialist en bespreekt opties om overscore te vergroten of een eventuele gap ten opzichte van de targets te sluiten. Daarnaast bekijk je de leadlijsten. Welke campagnes komen eraan en wat missen we nog in ons assortiment om van deze campagnes een succes te maken? Hebben we de juiste accounts daarvoor of moeten we een nieuw account toevoegen?


De rest van je werkweek besteed je aan (het voorbereiden van) afspraken met klanten en collega’s. Zo overleg je bijvoorbeeld met de marketingdirecteur van een key-prospect die je graag aan je portfolio wilt toevoegen. Of met de category specialist over contractverlengingen die in de planning staan. En geeft een belangrijke partner aan dat contractverlenging in orde is? Dan verwerk jij dat in ons crm-systeem. Ook kan het zijn dat je een collega adviseert over businessdevelopment. Dit kan zomaar een collega zijn die zich bezighoudt met beauty of travel; jij zet je kennis namelijk ook graag in binnen andere domeinen.


Zit de werkweek erop? Dan praat je nog even bij met je collega’s. Over werk maar zeker ook over privézaken, zoals de plannen voor het weekend.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een prachtige uitdaging om onze eCommerce business verder te laten groeien;
 • Natuurlijk word je maandelijks beloond met een goed salaris;
 • Hybride werken, gemiddeld 3 dagen op kantoor, waarvan één vaste teamdag. Natuurlijk krijg je van ons de voorzieningen die je nodig hebt om thuis je werk te kunnen doen. Denk aan een arbo-verantwoord bureau en een tweede scherm;
 • Een veelzijdige, afwisselende functie met jonge en enthousiaste collega's, in een leuke veranderingsgerichte organisatie;
 • Een lease auto waar je ook privé mee mag rijden of een NS-businesscard waarmee je ook privé onbeperkt kunt reizen;
 • Een pensioenregeling en een uitgebreide aanvullende verzekering voor arbeidsongeschiktheidsrisico’s;
 • 24 vakantiedagen (met de mogelijkheid er 5 bij te kopen);
 • Volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen, onder andere via de Talpa Academy en individuele trainingen;
 • Gezellige borrels en andere activiteiten in onze eigen bar op de 7e verdieping. Die zijn trouwens geheel vrijblijvend. Ben je erbij? Leuk! Liever niet? Geen punt, we waarderen ieders keuze;
 • Gratis deelname aan de Talpa eCommerce Health Club.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Jouw drive? Het behalen van commerciële resultaten. Dat blijkt ook wel uit jouw trackrecord in consultative selling en new-businessdevelopment. Je toont initiatief en bent overtuigend. Een open manier van communiceren, gedrevenheid en de wil om je te ontwikkelen; jij hebt het allemaal. Ons credo ‘experiment to learn’ onderschrijf je helemaal. Snelle veranderingen? Daarvan krijg jij energie. En zelfstandig werken of in teamverband? Jij doet het beide graag en goed.


Verder heb je

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 4 tot 7 jaar relevante ervaring in een zelfstandige functie van (strategisch) Account-, Category- of Sales Manager;
 • 3-5 jaar ervaring in de online media of e-commerce is een pré;
 • Je bent in staat om te acquireren op senior managementniveau;
 • Je hebt een aantoonbaar trackrecord in ‘Consultative’ Selling binnen de vrijetijds- en reissector


Is dit een uitdaging waar je enthousiast van wordt? We ontvangen graag je cv en een korte motivatie!


Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Key Accountmanager? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop ‘solliciteer nu’ jouw CV en motivatiebrief en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team!


Heb je nog vragen over de functie of de procedure? Mail dan naar recruitment@emesa.nl.


Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie: check onze company website www.emesa.nl of onze labels www.vakantieveilingen.nl, www.vakantieveilingen.be, www.vavabid.be, www.actievandedag.nl, www.actievandedag.be, www.gowinit.de en www.slajeslag.nl.

of