Skip to content

Category Specialist VakantieVeilingen.be

Gent, Vlaams Gewest, BelgiëMarketing

Functieomschrijving

Jij bent commercieel ingesteld en hebt ervaring in een e-commerce omgeving. Je kan snel schakelen, bent analytisch ingesteld, werkt planmatig en vindt het leuk om in hoog tempo met veel partners te schakelen. In samenwerking met Buying & Marketing zie jij waar commerciële kansen liggen en weet deze te benutten. Communicatief vaardig, analytisch, overtuigend en klantgericht zijn termen waar jij jezelf in herkent.


Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder!Ooit was de kassa bij de ingang de enige plek waar je een toegangskaartje voor een pretpark, dierentuin of evenement kocht. Talpa eCommerce heeft hier met haar unieke veilingsmechanisme verandering ingebracht en is uitgegroeid tot de grootste internationale data-driven e-commercespeler binnen Nederland en België.

Waar kom je terecht en wat zijn jouw werkzaamheden?

Talpa eCommerce (voorheen Emesa) is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat sinds 2015 actief is op de Belgische markt met als grootste e-commerce platformen VakantieVeilingen.be en VavaBid.be. Met 1 miljoen biedingen per maand is VakantieVeilingen.be het grootste veilingplatform van België in de vrijetijdssector. Op onze site en in onze app verkopen we uitstapjes, producten, wellness, hotels, restaurants en vakanties. De prijs bepaalt de klant zelf met zijn bod.


Wij werken met een jong en enthousiast team in een hip kantoor in de Ghelamco Arena waar KAA Gent huist. Onze medewerkers krijgen (en nemen) veel verantwoordelijkheid. Met een nuchtere kijk en een no-nonsense aanpak gaan we samen vastberaden voor groei. De sfeer is los en gemakkelijk met een sterke teamgeest zonder “negen tot vijf mentaliteit”. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en weet deze direct in te zetten als onderdeel van het team. We vragen veel van onze medewerkers: creativiteit, dynamiek, kennis en inzet. Maar we geven er ook veel voor terug en zijn altijd op zoek naar nieuw talent!


Als Category Specialist ben je verantwoordelijk voor het beheren van jouw portfolio van B2B partners op Vakantieveilingen & Actievandedag. Je werkt samen met je team aan de meest optimale resultaten. Je coördineert bestaande en nieuwe deals, plant deals in, monitort deze, analyseert de resultaten en zoekt continue naar verbeteringen.


In jouw rol ben je op de hoogte van trends in de markt en weet deze naar kansen in vraag- en aanbodoptimalisatie te vertalen. Zowel individueel, als in teamverband ben je verantwoordelijk voor het commercieel uitbreiden van toegewezen arrangementen. In samenwerking met Sales & Marketing werk je aan de uitvoering hiervan. Je rapporteert aan de Manager Category Operations over de resultaten, kansen en aandachtspunten van jouw portfolio.


Een dag als Category Specialist?

“Het is maandagochtend 9:00 uur, je opent snel je laptop met een kopje koffie want je bent benieuwd hoe je deals de week ervoor hebben gepresteerd. Je analyseert de resultaten en verwerkt deze met een toelichting in het slide deck voor de wekelijkse team meeting. Deze week staan er 2 belangrijke afspraken op de planning met partners. Jouw resultaten zijn een belangrijke leidraad voor het gesprek bij de partner dus je analyseert de resultaten en kijkt vooruit hoe we de omzetten voor beide partijen nog beter kunnen optimaliseren.

Voor over 2 weken staat er een campagne op de planning voor jouw categorieën. Je checkt met de verantwoordelijke accountmanager welke content er nog in de pipeline zit, welke content al getekend is en geeft aan wat voor content je nog nodig hebt om de campagne optimaal te kunnen laten verlopen.

Voordat je naar huis gaat zet je nog snel een veiling live en laat je dat weten aan de partner. Morgenochtend snel de eerste resultaten bekijken!"


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een prachtige uitdaging om onze E-commerce business verder te laten groeien;
 • Natuurlijk word je maandelijks beloond met een goed salaris;
 • Aangevuld met een goede bonusregeling;
 • Maaltijdcheques en hospitalisatie verzekering;
 • Een verplaatsingsvergoeding;
 • Een veelzijdige, afwisselende functie met enthousiaste collega's, in een leuke veranderingsgerichte organisatie;
 • Volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen, onder andere via de Talpa Academy en individuele trainingen;
 • Leuke team building activiteiten. Die zijn trouwens geheel vrijblijvend. Ben je erbij? Leuk! Liever niet? Geen punt, we waarderen ieders keuze.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Min. bachelor denkniveau en -diploma (of gelijkwaardig door ervaring);
 • 1-3 jaar commerciële werkervaring;
 • Je beschikt over een uitstekend analytisch vermogen;
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Frans is een pré;
 • Affiniteit met e-commerce is een must;
 • Cijfermatig inzicht en kennis van MS Office (Excel) zijn vereist.Is dit een uitdaging waar je enthousiast van wordt? We ontvangen graag je cv en een korte motivatie!


Is dit een uitdaging waar je enthousiast van wordt? We ontvangen graag je cv en een korte motivatie!


Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Category Specialist? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop ‘solliciteer nu’ jouw CV en motivatiebrief en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team!


Heb je nog vragen over de functie of de procedure? Mail dan naar recruitment@emesa.nl.


Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie: check onze company website www.emesa.nl of onze labels www.vakantieveilingen.nl, www.vakantieveilingen.be, www.vavabid.be, www.actievandedag.nl, www.actievandedag.be, www.gowinit.de en www.slajeslag.nl.

of